“Youth@Work Bridges Youth Work and Volunteering Flagship Conference”

Imala sam sreću da sam bila odabrana da u listopadu sudjelujem na konferenciji; ‘Youth@Work Bridges Youth Work and Volunteering Flagship Conference’, koja je održana u Ankari u Turskoj, koja je sufinancirana kroz aktivnost umrežavanja u okviru programa Europske snage solidarnosti koje provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.
Radi se o konferenciji koja je na jednom mjestu povezala profesionalce iz različitih sektora koji rade ili volontiraju s mladima, te im pomažu u stvaranju novih prilika za njihov profesionalni razvoj, bilo u karijeri ili na osobnom aspektu.

Kroz sve panele i radionice se najviše provlačila tema važnosti volontiranja, te utjecaja istog na daljnji profesionalni i osobni razvoj volontera i same zajednice, odnosno organizacije u kojoj su volontirali.
Bilo je inspirativno čuti razna iskustva volontera iz cijele Europe, njihove priče i neobična mjesta na koje ih je volontiranje odvelo i nenadane životne preokrete koje je uzrokovalo.
Zajedno smo napravili pregled i komentirali najvažnije rezultate koji su proizišli iz nekih do sada ostvarenih Youth@Work partnerstva, te su dodijeljene nagrade za najuspješnije i najmnogobrojnije projekte.

Upoznala sam neke doista inspirativne i zanimljive ljude, kojima je rad s mladima i posao i poziv, te neke od njihovih ideja ponjela sa sobom u svoju organizaciju. Sada nas čeka posao!

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments